Tankstation ontruimd na lek in LPG opslagtank

Tankstation ontruimd na lek in LPG opslagtank

Geplaatst op 21 januari 2024, om 11:32 uur

BABBERICH – Omstreeks 9.45 uur heeft een medewerker van het tankstation een ronde gelopen bij het tankstation en daarbij een forse gaslucht geroken. Bij verdere inspectie kwam er een sissend geluid uit de LPG opslag tank in de nabije omgeving van het tankstation. Hierop is direct opgeschaald en de brandweer geïnformeerd.

Het tankstation is door de medewerkers ontruimd en politie heeft gezorgd dat deze vanaf de A12 in richting Duitse grens niet meer bereikbaar was. Tevens werd de oprit, die vlak langs het tankstation gaat, afgesloten door politie.

De brandweer constateerde een lek in de koppelingen van de LPG-installatie. Een meter op de LPG-opslag laat zien dat deze bijna leeg is. Afgelopen vrijdag is er nog een meting uitgevoerd en toen zat er beduidend meer in de opslag. Men wil de meter niet zomaar vertrouwen en wachten op de technische dienst van Shell. Deze kan een meting uitvoeren en het defect verhelpen. Tot die tijd blijft het tankstation gesloten en zal de brandweer uit veiligheidsoverweging aanwezig blijven.

Foto’s: Persbureau Heitink