Brandweerduikers halen hond onder ijs vandaan

Brandweerduikers halen hond onder ijs vandaan

Geplaatst op 20 januari 2024, om 12:14 uur

TETERINGEN – Bij het Oeverzwaluwpad in Teteringen raakte vanochtend om onbekende reden een hond in het water, waar deels een laag ijs op lag.

Hoe de hond te water is geraakt was niet gelijk duidelijk. De brandweer van Teteringen rukte uit. Een van de vrijwillige brandweermannen van Teteringen is in het water gegaan, maar kon de hond niet bereiken. Omdat het water zo koud was is de man snel weer op het droge gegaan. Een ambulance kwam met spoed naar de locatie om hem na te kijken, maar hij bleek niet onderkoeld. Intussen waren ook het oppervlaktereddingsteam uit Made en duikers uit Breda onderweg. Beiden gingen tegelijkertijd te water.

Het oppervlaktereddingsteam bereikte de hond als eerste en wisten hem op het droge te krijgen. Of het dier het heeft overleefd is niet bekend. De hond heeft volgens getuigen minuten lang onder water gelegen. De dierenambulance is opgeroepen.

Foto’s: Tom van der Put