Automobilist met joint en fles bier rijdt zonder voorband over snelweg

Automobilist met joint en fles bier rijdt zonder voorband over snelweg

Geplaatst op 20 januari 2024, om 22:22 uur

ROTTERDAM – Autobanden zijn van rubber vervaardigd in plaats van metaal, omdat rubber beter grip heeft op het asfalt, vooral op de Nederlandse wegen.

Echter, een bestuurder besloot anders en reed onbezorgd over de A16, links vanuit de Drechttunnel richting Rotterdam. Een opvallende vonkenregen ontstond door zijn rijgedrag. Opmerkelijk genoeg reed hij ook nog eens met een snelheid van 120 km/u op de meest linkse rijstrook en zigzagde over de weg alsof er niets aan de hand was. Uiteindelijk konden agenten het voertuig ter hoogte van de Brienenoordbrug onderscheppen, maar de bestuurder weigerde te stoppen. Pas vlak voor de verkeerslichten op het Kralingseplein kon de auto door meerdere politiewagens gestopt worden.

De verbaasde man keek de agenten aan, met een joint tussen zijn vingers, een geopend biertje in de bekerhouder en een krat bier op de achterbank. Het was duidelijk wat hier speelde, en de blaastest bevestigde de vermoedens van de agenten: hij blies een aanzienlijk hoge waarde. Vanwege de combinatie van alcohol en drugs moet een bloedtest de exacte hoeveelheden vaststellen. Echter, hij werkte op geen enkele manier mee. Naast de straf die de rechter hem zal opleggen, krijgt hij ook nog een forse rekening voor de schade die hij aan het wegdek heeft veroorzaakt.