Student redt vrouw uit te water geraakte auto

Student redt vrouw uit te water geraakte auto

Geplaatst op 19 januari 2024, om 09:48 uur

DELFT – In Delft heeft een student donderdagmiddag een vrouw gered die uit een te water geraakte auto kwam. De 23-jarige man handelde onmiddellijk en sprong in het koude water om de vrouw uit het voertuig te halen.

Het incident vond plaats in het stadscentrum, waar de automobiliste door gladheid van de weg was geraakt. De auto belandde ondersteboven in een gracht. “De student toonde moed door zijn actie”, meldt de politie. De student, die liever niet met naam genoemd wil worden, getuigde van het ongeval vanuit zijn studentenhuis op de eerste verdieping. “Ik keek uit het raam en zag aan de overkant van de gracht een auto slippen en in het water belanden,” vertelde hij aan Omroep West. “Terwijl de auto het water in dook, kantelde hij. Ik zag het gebeuren en rende naar buiten, waar ik ondertussen iedereen in het huis verzamelde.” Toen ze buiten aankwamen, zagen ze de auto ondersteboven in het water liggen. “Ik riep naar de overkant en vroeg of er iemand in zat. Iemand antwoordde ‘ja!'” aldus de student. Dat was het moment waarop hij zijn shirt uittrok en in het water sprong, dat deels nog bedekt was met ijs.

“Dat was behoorlijk koud,” blikt hij terug. “Ik zwom naar de auto toe en zag een vrouw in de auto zitten. Ze sloeg in blinde paniek met haar handen tegen het raam,” vertelt de student. “Toen besefte ik dat het serieus was. Ze kon er niet meer zelf uitkomen.” Het lukte niet meteen om de vrouw uit de auto te bevrijden. De student vertelde dat zijn huisgenoten vanaf de kade een steen in het water gooiden, waarmee hij tevergeefs probeerde een raam te breken. Vervolgens werd een bijl tevoorschijn gehaald, maar die bleek te groot om te gooien. Uiteindelijk werd een hamer in het water gegooid, waarmee hij wel een raam kon inslaan.

Hij wist de vrouw uit de auto te trekken en veilig aan de kant te brengen.

Video: LisettedeJonghS op X