Onderzoek overlijden hoogbejaard echtpaar afgerond

Onderzoek overlijden hoogbejaard echtpaar afgerond

Geplaatst op 19 januari 2024, om 17:22 uur

NIJMEGEN – Bij het overlijden van het hoogbejaarde echtpaar in Nijmegen afgelopen dinsdag, zoals gemeld door De Gelderlander, wordt geen misdrijf of zelfdoding vermoed.

Na een grondig onderzoek van meerdere dagen gaat de politie uit van ‘een noodlottige samenloop van omstandigheden’. Vrijdag zijn de directe nabestaanden op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het uitgebreide politieonderzoek, waarbij alle mogelijke scenario’s zijn onderzocht en uitgesloten. De politie heeft geen verdere details vrijgegeven over de gebeurtenissen.

Een woordvoerder van de politie meldt aan De Gelderlander: “In de afgelopen dagen is uitvoerig en grondig onderzoek verricht naar het overlijden van een echtpaar in een woning aan de Postweg. Het onderzoek heeft enkele dagen in beslag genomen en was gericht op het onderzoeken en uitsluiten van alle mogelijke scenario’s.” Het onderzoek is bijna afgerond, en er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, strafbare feiten, of suïcide gevonden. De politie gaat ervan uit dat een noodlottige samenloop van omstandigheden uiteindelijk heeft geleid tot het overlijden van beide bewoners.

Foto’s: Persbureau Heitink