Marechaussee arresteert man met vervalste chauffeurskaart

Marechaussee arresteert man met vervalste chauffeurskaart

Geplaatst op 19 januari 2024, om 12:34 uur

AMSTERDAM – De Koninklijke Marechaussee heeft op donderdag een 38-jarige man in Amsterdam aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting.

De verdachte, die in het bezit was van een vervalste chauffeurskaart, werd buiten heterdaad in zijn woning gearresteerd. Deze arrestatie is het resultaat van een onderzoek dat in april vorig jaar werd gestart door het Taxiteam van de Marechaussee. Tijdens een taxicontrole rees het vermoeden dat de chauffeur valse documenten gebruikte om accounts bij verschillende taxi-applicaties te creëren. Verder onderzoek bevestigde dat de man in het bezit was van een vervalste chauffeurskaart, waardoor hij illegale taxidiensten kon aanbieden.

Bij een huiszoeking zijn verschillende items in beslag genomen, waaronder meer dan 21.000 euro in contanten, diverse bankkaarten, administratieve documenten en meerdere telefoons. Het onderzoek van het Taxiteam van de Marechaussee wordt voortgezet.