Kinderen aanwezig tijdens inval bij recordhoeveelheid ketamine

Kinderen aanwezig tijdens inval bij recordhoeveelheid ketamine

Geplaatst op 19 januari 2024, om 10:30 uur

MUIDERBERG – Op donderdag 4 januari heeft de politie een grote hoeveelheid ketamine in beslag genomen, ruim 2000 kilogram van het witte poeder.

De ketamine werd aangetroffen in een schuur aan de Googweg in Muiderberg. Dit betreft de grootste vondst van ketamine ooit in Nederland. Een 55-jarige man uit Naarden is aangehouden in verband met deze zaak. De politie ontving anonieme informatie over de aanwezigheid van een grote hoeveelheid verdovende middelen op het terrein aan de Googweg. In een schuur bij de woning werden tientallen dozen vol ketamine aangetroffen. Naar schatting gaat het om ongeveer 2000 kilogram van het verdovende middel, met een geschatte straatwaarde van bijna 55 miljoen euro. Daarnaast werden enkele kilo’s harddrugs gevonden. De bewakingseenheid heeft de verdovende middelen veiliggesteld en vernietigd.

De 55-jarige man uit Naarden, die zich in de woning bevond, is aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid in deze zaak. Ten tijde van de inval waren er ook twee kinderen aanwezig in de woning, voor wie een melding is gemaakt bij Veilig Thuis.

Foto: Politie