Vrachtwagen verliest in bocht 35.000 kilo aan betonplaten

Vrachtwagen verliest in bocht 35.000 kilo aan betonplaten

Geplaatst op 17 januari 2024, om 15:28 uur

TILBURG – Woensdagmiddag rond 14:00 uur heeft een vrachtwagen diverse betonplaten verloren op de Burg. Bechtweg naar de oprit van de Midden Brabantweg, de vrachtwagen nam de bocht waarna de platen op het fietspad en rijbaan terecht kwamen.

De oprit zal nog een lange tijd zijn afgesloten. Op de Burg. Bechtweg en Burg. Letschertweg zijn rijstroken afgesloten. Een grote telekraan is ter plaatse om de zware platen te verplaatsen. Een aantal platen weegt ongeveer 13.5 ton en een kleinere plaat 8.5ton. Er raakte niemand gewond. De platen liepen flinke schade op.

Volgens het bedrijf die de platen vervoeren zaten de platen goed vast volgens de richtlijnen. Volgens hun heeft er ijs tussen de platen en of op de vrachtwagen gezeten waardoor de platen zijn gaan schuiven. Het bedrijf heeft dan ook onmiddellijk zout gestrooid. Wonder boven wonder fietste er niemand over het fietspad.

Foto’s: Toby de Kort