Man misleid en peperdure auto kwijt na ‘afgifte aan parkeerbedrijf Schiphol’

Man misleid en peperdure auto kwijt na ‘afgifte aan parkeerbedrijf Schiphol’

Geplaatst op 17 januari 2024, om 13:55 uur

SCHIPHOL – Op 17 oktober 2023 is een 50-jarige man slachtoffer geworden van oplichting. Hij meende zijn Range Rover, met een waarde van honderdduizend euro, af te geven aan een medewerker van een parkeerservice op Schiphol. In werkelijkheid overhandigde hij zijn auto aan een oplichter.

Feiten
Het slachtoffer stalt geregeld zijn Range Rover op een beveiligd parkeerterrein op Schiphol. Zo ook op 17 oktober. Hij krijgt op de dag van vertrek een telefoontje van een zogenaamde medewerker van de parking. Die beschikt over de gegevens van de man, zoals zijn naam, telefoonnummer, maar ook type auto, kenteken en reisgegevens.

Een uur later belt dezelfde persoon weer op, maar dan om een tijdslot af te spreken. Eenmaal op Schiphol aangekomen, verschijnt een man om de auto van het slachtoffer over te nemen.

Op 26 oktober komt het slachtoffer terug naar Nederland. Hij belt met het parkeerbedrijf op Schiphol om zijn Range Rover weer in ontvangst te nemen, maar daar is de auto nooit ingeleverd. De auto is dus gestolen.

Na 17 oktober vorig jaar is er, zo blijkt uit GPS-gegevens, meerdere keren mee in Hoofddorp gereden. Nu is dat navigatiesysteem uitgezet, waardoor de Range Rover nog altijd niet is teruggevonden.

Het gaat om een grijze Land Rover, type Range Rover Sport P400e HSE (2021) met kenteken K-688-TR. De auto is zo’n honderdduizend euro waard.

Verdachte
De verdachte is vastgelegd op camerabeeld toen hij op Schiphol aankwam met bus 300 en naar de eigenaar van de auto liep. Het gaat een slanke donkergetinte man van rond de 25 jaar.