Doorbraak in onderzoek naar brandstichtingen

Doorbraak in onderzoek naar brandstichtingen

Geplaatst op 17 januari 2024, om 13:13 uur

NULAND – De politie heeft vanmorgen twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichtingen in Nuland. Het gaat om een 32-jarige man uit Boxtel en een 41-jarige man uit Rotterdam. Wat hun precieze rol is geweest, wordt nu nader onderzocht. Het onderzoek is daarmee in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In september 2023 werden er molotovcocktails naar een woning en auto’s van een gezin gegooid op de Akkerpolei in de wijk Schotsheuvel. De woning vatte wonder boven wonder geen vlam. Eén van de auto’s is wel in vlammen opgegaan. Dat was een fikse brand vlak bij de gevel. Heel gevaarlijk, want de brand had alsnog kunnen overslaan naar de woning.

Je wilt er niet aan denken wat er dan met het gezin had kunnen gebeuren, want er waren op dat moment vier volwassenen, een kleuter en een pasgeboren baby in huis.

Foto: Bart Meesters