Winkelbrand blijkt veroorzaakt door inbraakalarmsysteem

Winkelbrand blijkt veroorzaakt door inbraakalarmsysteem

Geplaatst op 16 januari 2024, om 14:44 uur

NUENEN – De brandweer ontving dinsdagmiddag een melding van een industriële brand in Nuenen. Op de Duivendijk kwam er dikke rook uit de deuren van een fietsenwinkel. Deze winkel bevindt zich op een plein met meerdere winkels en bedrijven, zoals de Boeren Bond en Praxis.

Bij aankomst ter plaatse voerde de brandweer een onderzoek uit en ontdekte al snel dat de geurloze rook afkomstig was van een alarmsysteem. Dit systeem verspreidt bij een inbraak rook in de winkel, waardoor het zicht en de oriëntatie van de indringer binnen enkele seconden belemmerd wordt.

De reden voor het afgaan van het alarm is onbekend. De eigenaar was tijdelijk afwezig en had de winkel afgesloten. Hij ontving vervolgens een melding op zijn telefoon dat het inbraakalarm was geactiveerd. Toen hij terugkeerde naar zijn winkel, was de brandweer al onderweg.

De aangrenzende bedrijven werden ook door de rook beïnvloed, wat resulteerde in het afgaan van hun brandalarmen. Uiteindelijk heeft de brandweer de ruimte geventileerd.