Twee overleden personen aangetroffen, misdrijf wordt niet uitgesloten

Twee overleden personen aangetroffen, misdrijf wordt niet uitgesloten

Geplaatst op 16 januari 2024, om 13:59 uur

NIJMEGEN – In een woning aan de Postweg in Nijmegen zijn dinsdagochtend twee overleden personen aangetroffen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Het betreft het huis van een hoogbejaard echtpaar, volgens meerdere buurtbewoners. De exacte oorzaak van hun overlijden is nog niet bekend. Even voor 12.00 uur zou de brandweer al op de Postweg zijn geweest. Volgens de overbuurman wonen er al decennialang een oud echtpaar in de negentig. Andere buurtbewoners bevestigen dit. Ze lijken nog relatief zelfstandig te zijn, met af en toe hulp van vriendelijke buren, zoals het terugzetten van de afvalcontainer na lediging.

De recherche is ingeschakeld op basis van de melding van een thuiszorgmedewerker die de overleden personen aantrof. De politieagenten hebben bewust niet direct de woning betreden om het sporenonderzoek zo min mogelijk te verstoren. De politie heeft nog geen bevestiging gegeven dat de aangetroffen lichamen toebehoren aan de bewoners. Het blijft onduidelijk wat de oorzaak van hun overlijden is. In de avond is een PD-unit (plaats delict) door de politie voor de woning geplaatst.

Foto’s: Persbureau Heitink