Meisje (9) dat zondag op quad door ijs zakte overleden

Meisje (9) dat zondag op quad door ijs zakte overleden

Geplaatst op 15 januari 2024, om 11:25 uur

LANDGRAAF – Het negenjarige meisje dat zondag in Landgraaf door het ijs zakte, is maandagochtend in het ziekenhuis in Maastricht overleden op de intensive care, bevestigd door de politie via sociale media.

Het meisje en haar vader waren zondagmiddag op een quad aan het rijden over een bevroren, overstroomde akker bij de Warderweg/Maastrichterweg in Landgraaf, toen ze door het ijs zakten op een dieper gedeelte van het water. De vader kon zichzelf in veiligheid brengen, maar het meisje lukte dat niet. Ze bleef ruim een kwartier onder het ijs voordat de brandweer haar kon redden.

Ze werd direct naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht, waar ze maandagochtend is overleden.