UPDATE: Groot aantal vrijwilligers bereid om te zoeken naar vermiste Yoran na vinden van zijn jas

UPDATE: Groot aantal vrijwilligers bereid om te zoeken naar vermiste Yoran na vinden van zijn jas

Geplaatst op 13 januari 2024, om 10:43 uur

SLEEUWIJK – De jas van de vermiste 16-jarige Yoran Krol uit Sleeuwijk is aangetroffen in de Merwede nabij Papendrecht. Dit volgde vrijdagmiddag na een tip aan de politie.

Op zaterdagochtend om 10.00 uur start er een uitgebreide zoekoperatie naar de jongen. Yoran werd het laatst gezien op 24 december rond 00.30 uur bij een jongerencentrum in Almkerk, een nabijgelegen plaats. Zijn fiets werd later ontdekt bij de Merwedebrug, ongeveer 10 kilometer verderop.

Burgers die willen helpen met de zoektocht kunnen zich aanmelden via het Coördinatie Platform Vermissing (CPV). De zoekactie begint in Sleeuwijk en breidt zich uit in een straal van 30 kilometer rond deze Brabantse plaats. De politie neemt de coördinatie op zich en neemt actief deel aan de zoektocht. De focus ligt vooral op het gebied rond de rivier Boven-Merwede. Een woordvoerster van CPV meldt dat de respons van vrijwilligers overweldigend is, waardoor de organisatie al eerder is gestart met het inschrijven van deelnemers. Ze verwacht dat er ongeveer vijfhonderd mensen zullen deelnemen aan de zoektocht naar Yoran.

Foto’s: Erik Haverhals