Bestuurder (30) van bromfiets slaat op de vlucht en rijdt agent aan

Bestuurder (30) van bromfiets slaat op de vlucht en rijdt agent aan

Geplaatst op 12 januari 2024, om 09:52 uur

WAALWIJK – Donderdagmiddag viel een bromfietser op toen hij op de Pakketweg in Waalwijk een politievoertuig afsneed. De politieagenten besloten de bestuurder te controleren nadat hij hun voertuig had ingehaald en ervandoor ging. Tijdens zijn vluchtpoging reed de man recht op een van de agenten af en raakte hem. De 30-jarige bestuurder, afkomstig uit Wijk en Aalburg, is aangehouden en wordt vastgehouden voor verdere onderzoeksdoeleinden. De agent heeft aangifte gedaan van het incident.

Het incident vond plaats rond 17.30 uur ter hoogte van de Kroonweg, waar twee surveillerende agenten zich bevonden. Plotseling sloeg de bestuurder van de bromfiets zonder enige waarschuwing af, zonder gebruik te maken van richtingaanwijzers. De agenten moesten krachtig remmen om een botsing te voorkomen en besloten vervolgens de bestuurder te controleren. Ze activeerden het lichtgevende stopteken op hun politievoertuig en kort daarna de blauwe zwaailichten. In eerste instantie leek het erop dat de bromfietser zou stoppen, maar in plaats daarvan reed hij over de stoep naar een naastgelegen fietspad. Uiteindelijk ging hij een parkeerplaats op bij een bedrijf in een poging te ontsnappen. Een van de agenten stapte uit zijn voertuig en zette de achtervolging in. Plotseling keerde de bromfietser echter om en reed recht op de politieagent af. De agent die uitgestapt was, gebruikte zijn zaklamp om duidelijk te maken dat hij gezien werd. De agent in de politieauto activeerde opnieuw de blauwe zwaailichten om aan te geven dat de bromfietser moest stoppen. Ondanks deze signalen verminderde de bestuurder geen snelheid en reed hij langs de agent. Hierbij raakte hij de arm en het been van de agent. Met een pijnlijke arm en been stapte de agent snel weer in de auto om de achtervolging voort te zetten.

Op de Kroonweg raakte de bestuurder van de bromfiets uiteindelijk klem, en daar werd de 30-jarige man aangehouden. Het bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bovendien werd bij hem een speekseltest afgenomen om te bepalen of hij onder invloed was van verdovende middelen. Deze test wees uit dat hij positief was voor het gebruik van amfetamine en cannabis. Vervolgens werd door een verpleegkundige bloed afgenomen om de precieze concentraties van deze stoffen vast te stellen.