Zorgwekkende situatie na ernstig ongeluk: meerdere auto’s in brand

Zorgwekkende situatie na ernstig ongeluk: meerdere auto’s in brand

Geplaatst op 11 januari 2024, om 18:17 uur

AMERSFOORT – Bij een ernstig verkeersongeval op de snelweg A1 in de buurt van Vathorst zijn meerdere automobilisten gewond geraakt. Dit gebeurde na een botsing met een vrachtwagen, waardoor verschillende voertuigen in brand zijn gevlogen.

Hulpdiensten zijn in grote getalen ter plaatse. De vrachtwagen reed omstreeks 17.15 uur in op langzaam rijdend verkeer, wat resulteerde in de brandende voertuigen. Als gevolg van de ernst van het incident zijn de hulpdiensten snel opgeschaald, inclusief de inzet van een traumahelikopter. Veiligheidsregio Utrecht heeft verklaard: “De situatie is zorgwekkend.”

De snelweg is afgesloten en ambulancemedewerkers zijn momenteel bezig met levensreddende inspanningen.

Foto’s: Persbureau Heitink