18-jarige pleegt overval met vuurwapen en beroofd vrouw van scooter

18-jarige pleegt overval met vuurwapen en beroofd vrouw van scooter

Geplaatst op 11 januari 2024, om 20:07 uur

AMSTELVEEN – Donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur overvalt een 18-jarige Amsterdammer een afhaalrestaurant aan de Rembrandtweg in Amstelveen. Op zijn vlucht berooft hij een vrouw van haar scooter. Kort daarna wordt hij aangehouden op het IJsbaanpad in Amsterdam. De politie richt daarbij ter aanhouding hun vuurwapen op de verdachte.

Vuurwapen
De verdachte gebruikt bij de overal een vuurwapen en bedreigd de aanwezige mensen. Hij gaat er vervolgens lopend met een geldbedrag vandoor richting de Terschellingstraat, waar hij een vrouw van haar scooter beroofd en zijn vlucht vervolgt.

Aanhouding
Het kenteken wordt direct in de ANPR (kentekenplaatherkenning) gezet waarbij de scooter wordt getraceerd in Amstelveen. Kort hierna zien agenten de verdachte op de scooter rijden op het IJsbaanpad in Amsterdam. De verdachte wordt vervolgens door de politie onder schot gehouden. Bij zijn aanhouding wordt er een vuurwapen aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen en wordt onderzocht. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: Michel van Bergen