Duizenden glasvezelkabels vernield, politie zoekt getuigen

Duizenden glasvezelkabels vernield, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 10 januari 2024, om 17:37 uur

KERKRADE – De politie zoekt getuigen van de vernieling van glasvezelkabels in Eygelshoven. Daarbij zijn een tiental hoofdkabels doorgeknipt, waardoor duizenden kleinere glasvezelkabels zijn vernield. Ook zijn afdekplaten van de putten waar deze kabels in lagen gestolen.

De vernielingen vonden plaats tussen dinsdag 9 januari 17:00 uur en woensdagochtend 08:00 uur. We zijn op zoek naar mensen die meer van deze vernielingen weten of iets gezien of gehoord hebben. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden uit de directe omgeving.

Locatie 1: Veldhofstraat, direct naast de hondenuitlaatplaats bij het Veldhofparkje
Locatie 2: Vinkerstraat, in de helling richting de Tripsstraat bij de bosjes.

Meerdere kabels
De kabels die vernield zijn lagen in zogenaamde glasvezelverdeelunits. In deze putten in de grond komen de kabels uit de wijk en omgeving samen en worden deze samengevoegd tot grotere kabels. Die kabels bevatten honderden kleinere glasvezelskabels en zijn aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Met het doorknippen van een tiental hoofdkabels, zijn een 3000 kleinere glasvezelskabels beschadigd. Tientallen huishoudens zijn hierdoor gedupeerd.