Preventief fouilleeractie levert meerdere wapens op

Preventief fouilleeractie levert meerdere wapens op

Geplaatst op 6 januari 2024, om 10:50 uur

ROTTERDAM – Bij een preventief fouilleeractie in de Rotterdamse binnenstad heeft de politie op 6 januari drie mannen van 20, 25 en 33 jaar aangehouden. Ze hadden meerdere wapens in hun auto.

De 25-jarige komt uit Rotterdam; de overige hebben een onbekende woonplaats. Het drietal zat in één auto en werd één voor een gecontroleerd. De mannen hadden niets verbodens op hun lichaam, maar in hun auto lag des te meer. In hun voertuig troffen de agenten een vuurwapen, meerdere messen en gereedschap aan. Het trio zit vast.

Tipgeldregeling
Vuurwapenbezit leidt tot gebruik van vuurwapens waarbij slachtoffers kunnen vallen. Om (vuurwapen)geweld in Rotterdam terug te dringen is één van de maatregelen een beloning voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Een tipgever kan daarvoor maximaal 750 euro krijgen.