Politie ontdekt 22 vermoedelijk gestolen fietsen in woning

Politie ontdekt 22 vermoedelijk gestolen fietsen in woning

Geplaatst op 6 januari 2024, om 16:20 uur

GOES – De politie heeft zaterdagochtend een 37-jarige man zonder vast woonplaats aangehouden voor diefstal c.q. heling van fietsen. Agenten vonden 22 fietsen in en rond een woning aan de Voorstad.

Een agent zag zaterdagochtend een fiets met een opengebroken slot met een kabel vastzitten aan een lantaarnpaal. Bij het controleren van het framenummer bleek de fiets dinsdag gestolen te zijn. De eigenaar had via internet aangifte gedaan. In een nabijgelegen woning in de Voorstad zagen agenten een fiets in de huiskamer staan. In de kamer was een man aanwezig die bij het zien van de politie via de tuin probeerde te vluchten. Hij werd aangehouden.

De fiets in de woonkamer bleek in november 2023 gestolen te zijn. De eigenaar had ook via internet aangifte gedaan. Zo vond de politie ook een gestolen bakfiets in de tuin. In totaal stonden er 22 fietsen, maar het was niet bekend of ze allemaal van diefstal afkomstig zijn. De politie gaat dit uitzoeken. Agenten namen daarvoor alle fietsen in beslag. De verdachte zit vast voor onderzoek.