19 uithalers opgepakt, onder wie eerste vrouw

19 uithalers opgepakt, onder wie eerste vrouw

Geplaatst op 5 januari 2024, om 14:23 uur

ROTTERDAM – In de Rotterdamse haven hebben de douane en zeehavenpolitie in de nacht van donderdag op vrijdag negentien personen gearresteerd die zich bezighielden met het uithalen van drugs. Onder hen bevond zich voor het eerst een vrouw, een 18-jarige Rotterdamse.

De gearresteerde uithalers zijn allemaal tussen de 16 en 25 jaar oud. Van deze groep komen er acht uit de lokale regio: vier uit Rotterdam, twee uit Lansingerland, één uit Papendrecht en één uit Alblasserdam. Daarnaast zijn er twee inwoners uit Tilburg, twee uit Den Haag, één uit Roermond en zes Belgen gearresteerd. Ook is een 51-jarige Bosnische vrachtwagenchauffeur aangehouden.

De politie gebruikte een zogenoemde Trojaanse container voor deze operatie. Hierbij gaan uithalers buiten de haven in een container, die vervolgens het haventerrein op wordt gereden. Daar verlaten ze de container om op zoek te gaan naar een container met drugs.

De laatste tijd is er een toename van arrestaties van uithalers in de haven. Zo werden afgelopen woensdag ook al zeven uithalers opgepakt, waarvan vijf minderjarigen. Er zijn sinds eind vorig jaar ook diverse drugsvangsten gedaan, waaronder 1.200 kilo cocaïne in een bananencontainer.