Chauffeur rijdt met vrachtwagen door park en komt vast te zitten

Chauffeur rijdt met vrachtwagen door park en komt vast te zitten

Geplaatst op 30 december 2023, om 09:50 uur

SCHIEDAM – Normaal gesproken bezoekt men een park te voet, alleen of in gezelschap, met of zonder huisdier. Echter, een buitenlandse vrachtwagenchauffeur koos ervoor zijn 16,50 meter lange voertuig mee te nemen in het park.

Zijn avontuur eindigde na 800 meter op het Burgemeester Van der Lippad in Schiedam, toen hij geen kant meer op kon: aan zijn linkerzijde een smal fietstunneltje en voor hem een bruggetje dat zelfs voor een Biro te zwak was. Zijn vrachtwagencombinatie paste nauwelijks op het wandelpad en bij een poging tot sturen raakte hij van het asfalt af, waarbij hij met 20 ton vast kwam te zitten in de berm. Een bergingsdienst moest worden ingeschakeld om hem te bevrijden.

Vanwege de ernst van de situatie en de locatie kreeg de man een boete voor gevaarlijk rijgedrag. Een les voor de toekomst: beter op de verkeersborden letten.