Brand Driebergen onder controle en vuurwerkopslag veiliggesteld

Brand Driebergen onder controle en vuurwerkopslag veiliggesteld

Geplaatst op 30 december 2023, om 11:30 uur

DIEBERGEN – In Driebergen heeft de brandweer de grote brand op het industrieterrein onder controle gebracht, zo meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Eerder was er al succes in het voorkomen van brandoverslag naar een nabijgelegen vuurwerkopslag. Als preventieve maatregel zijn 36 mensen uit de omgeving geëvacueerd, maar zij kunnen nu terugkeren naar hun woningen.

De Veiligheidsregio Utrecht meldt dat de brand hoge vlammen veroorzaakte. Er is meteen gefocust op het beschermen van de vuurwerkopslag. Door een tekort aan bluswater was het spannend of de brand beperkt kon blijven tot de wasserij en de bouwmarkt. Er werden extra brandweereenheden en watertransport ingezet. Toen deze in positie waren en er voldoende bluswater beschikbaar was, kon de brandweer ook de andere gebouwen beschermen.

De geëvacueerde mensen, afkomstig uit een woonwijk tegenover het industrieterrein, werden uit hun huizen gehaald vanwege de rook en het risico verbonden aan het vuurwerk. Ze vonden onderdak in een hotel.

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht moeten de bouwmarkt en wasserij als verloren worden beschouwd. De nabijgelegen woonwijk heeft gelukkig geen schade opgelopen door de brand.