Brandweer knipt deur open na ongeval met bestelbus

Brandweer knipt deur open na ongeval met bestelbus

Geplaatst op 29 december 2023, om 16:53 uur

EINDHOVEN – Bij een verkeersongeval tussen een auto en een bestelwagen op de Hobbemastraat in Eindhoven is een vrouw lichtgewond geraakt.

De vrouw kwam met haar auto uit de Eeckhoutstraat gereden en kreeg geen voorrang van de bestelwagen waardoor een aanrijding ontstond. De auto van de vrouw kwam tot stilstand tegen twee geparkeerde auto’s die ook licht beschadigd raakten. Omdat de deur van de auto niet open ging werd de brandweer gealarmeerd. Deze stabiliseerde het voertuig en knipte de deur open. Hierna kon de vrouw zelf uit de auto in de gereedstaande ambulance stappen. Ze werd nagekeken in de ambulance maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Omdat de gehele kruising onder de olie lag heeft de brandweer dit nog opgeruimd. Voorheen was dit een dagelijkse taak van de brandweer maar sinds een aantal jaren doet de bergingsdienst of de gemeentepiket dit. Voor beide voertuigen heeft de politie een berger geregeld. De politie heeft de aanrijding behandeld en afgewikkeld. De Hobbemastraat was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto’s Arno van der Linden