Waterstand bereikt hoogtepunt

Waterstand bereikt hoogtepunt

Geplaatst op 28 december 2023, om 12:11 uur

TOLKAMER – Om 4.00 uur afgelopen nacht bereikte het water in Tolkamer, waar de Rijn Nederland binnenstroomt en al het water wordt aangevoerd dat elders in het land problemen veroorzaakt, het hoogste punt.

Op dat tijdstip bedroeg de waterstand 14 meter en 53 centimeter boven NAP. Op het moment van het vastleggen van de onderstaande foto’s begon de waterstand langzaam te dalen naar 14 meter en 50 centimeter boven NAP. De Coupure, een grote stalen deur in de dijk bij Tolkamer, werd voor de kerst al preventief gesloten. Deze bleek echter niet nodig te zijn om het water buiten te houden in Tolkamer. Het dorp aan de Rijn is goed voorbereid op hoogwater en maakt zich pas echt zorgen bij een waterstand van 16 meter boven NAP. Dit was dit keer niet het geval.

In de grensregio rondom de Rijn staan echter verschillende gebieden volledig onder water en zijn daardoor afgesloten.

Foto’s: Persbureau Heitink