Twee mannen aangehouden voor grote brand in parkeergarage

Twee mannen aangehouden voor grote brand in parkeergarage

Geplaatst op 28 december 2023, om 17:39 uur

ROTTERDAM – Op donderdagmiddag zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting in een parkeergarage aan de Brede Hilledijk in Rotterdam, waar drie auto’s in brand stonden.

De brand brak uit om 02.50 uur op woensdagochtend en veroorzaakte een aanzienlijke rookontwikkeling die langs de buitenzijde van een appartementencomplex trok. Bewoners werden gewaarschuwd en gevraagd hun woningen te verlaten. Ongeveer 100 mensen vertrokken uit eigen beweging en werden opgevangen op het politiebureau Rijnhaven.

Direct na de brand startte de politie een onderzoek naar mogelijke brandstichting. De Forensische Opsporing verrichtte sporenonderzoek en verzekerde camerabeelden. Op basis van deze beelden werden twee verdachten herkend en gearresteerd, beide Rotterdammers van 19 en 25 jaar oud.