Update: Automobilist vlucht na dodelijk ongeval

Update: Automobilist vlucht na dodelijk ongeval

Geplaatst op 24 december 2023, om 08:28 uur

WAALWIJK – Bij een eenzijdig ongeval is vannacht een passagier van een auto overleden. De mogelijke bestuurder is aangehouden.

Op zondagochtend om 4.10 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten dat er op de toerit naar de A59 vanaf de Hoogeindse Rondweg een auto van de weg was geraakt en in de sloot lag. Politie, ambulance en brandweer rukten massaal uit.

Slachtoffer
Ter plaatse lag een auto in de sloot, onder de auto lag nog een persoon die overleden was. De bestuurder was gevlucht. Drie andere inzittenden stonden op de kant.

Onderzoek
Als eerste werd een zoektocht gestart naar de verdachte die gevlucht was. Korte tijd later werd een man 28-jarige man uit Polen zonder bekende vaste woon- of verblijfplaats in Nederland aangehouden die nat was en onder de modder zat. Hij wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval, het veroorzaken van een dodelijke aanrijding en het rijden zonder rijbewijs. De eerste indicatieve test wees uit dat de man ook nog onder invloed was van verdovende middelen.

Het team Verkeer is een onderzoek gestart naar de toedracht van dit incident waar verder geen andere voertuigen bij betrokken waren. De familie van het slachtoffer is nog niet in kennis gesteld.

Foto’s: FPMB – Erik Haverhals