UPDATE: Gewonde Nederlander schietpartij Praag is buiten levensgevaar

UPDATE: Gewonde Nederlander schietpartij Praag is buiten levensgevaar

Geplaatst op 21 december 2023, om 21:24 uur

BUITENLAND – Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de Nederlandse man die donderdagavond gewond raakte bij de schietpartij aan de Karelsuniversiteit in Praag niet in levensgevaar. Hij wordt nog steeds behandeld in het ziekenhuis. Uit privacyoverwegingen geeft het ministerie geen informatie over zijn identiteit. Het ministerie staat in contact met de familie van de gewonde Nederlander en verleent consulaire bijstand.

Bij de schietpartij in Praag zijn volgens de Tsjechische politie meer dan vijftien doden gevallen, en ook de schutter is omgekomen. Het incident vond plaats in het gebouw van de Karelsuniversiteit in Praag, waar de schutter volgens de politie een student was.

De Nederlandse man is een van de drie buitenlanders die gewond zijn geraakt; de andere twee zijn afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens de autoriteiten zijn alle drie geopereerd en momenteel in stabiele toestand. De politie meldt dat er geen buitenlandse slachtoffers zijn overleden.

De aanval behoort tot een van de grootste massale schietpartijen in de geschiedenis van Tsjechië. De Tsjechische regering heeft een nationale rouwdag aangekondigd voor morgen. Bovendien zal om 12.00 uur in het hele land een minuut stilte worden gehouden.