Rookmelder redt leven van slapende bewoner bij woningbrand

Rookmelder redt leven van slapende bewoner bij woningbrand

Geplaatst op 21 december 2023, om 08:05 uur

DRACHTEN – De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag gealarmeerd voor een woningbrand aan de Boekweitkamp.

De bewoner werd omstreeks 00:42 uur wakker van de rookmelder. Op dat moment stond de hele woning al vol rook en kon de bewoner nog veilig buiten komen. Omdat er enorm veel rook vrij kwam bij de brand schaalde de brand op naar middelbrand. De brandweer heeft met een binnen en een buiten aanval de uitslaande brand weten te blussen. Tijdens het incident was de volledige Boekweitkamp afgesloten om de brand te bestrijden.

Beide naast gelegen woningen werden tijdens de brand ook ontruimd. Mogelijk was kortsluiting de oorzaak van de brand. Na het blussen heeft de brandweer een nacontrole uitgevoerd en hebben ze de woning geventileerd. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoner te helpen met de afhandeling van de schade.

Foto’s: SRFotografie