Politie arresteert 16-jarige jongen voor betrokkenheid explosies

Politie arresteert 16-jarige jongen voor betrokkenheid explosies

Geplaatst op 21 december 2023, om 10:50 uur

ALMERE – De politie heeft woensdagochtend 20 december een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij het veroorzaken van de explosie bij de woning op de Valetaweg van 17 december 2023.

Mogelijk verband tussen meerdere explosies
Afgelopen weekend waren twee explosies bij woningen in Almere. Op zaterdagnacht 16 december was een aanslag op de woning aan het Freyjaplantsoen. Een dag later op zondagnacht 17 december was een aanslag op de woning aan de Valetaweg. De politie startte direct een grootschalig onderzoek. Aan de hand van het onderzoek vermoedt de politie dat er een mogelijk verband is tussen de explosies.

Ook wordt in het onderzoek een link gelegd met andere incidenten de afgelopen periode, zoals een geweldsincident in een woning op de Borneostraat op donderdag 9 november 2023. Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.