Groot drugslab ontdekt in puin van afgebrande ijsfabriek

Groot drugslab ontdekt in puin van afgebrande ijsfabriek

Geplaatst op 21 december 2023, om 14:06 uur

WAAWLIJK – In de resten van de ijsfabriek Maras in Waalwijk, die vorige vrijdag in vlammen opging, zijn sporen van een drugslab gevonden. Onderzoekers troffen in het puin minstens zes ketels aan die schade hadden opgelopen door de brand. Op donderdagochtend waren leden van het LFO-team van de politie, een eenheid die vaak wordt ingezet na de ontdekking van drugsproductiefaciliteiten in het afgebrande pand bezig. Tevens was het SEON ontmantelingsteam aanwezig op de locatie. Deze aanwezigheid wijst vaak op de vondst van illegale activiteiten, zoals een drugslab of een grote hennepkwekerij.

Deze veronderstelling werd tegen de middag bevestigd door de veiliggestelde materialen. Er werden drie kleine en drie grote, zwartgeblakerde ketels gevonden, wat erop wijst dat ze zich nabij of in de ijsfabriek bevonden ten tijde van de brand. Dit soort ketels wordt normaal gebruikt in drugslaboratoria voor het bereiden van chemische stoffen.

Het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van het laboratorium bij de brand loopt nog. Er werd ook een speurhond ingezet in de puinhopen en de politie heeft een commandowagen ter plaatse gebracht.

De brand heeft de ijsfabriek aan de Industrieweg in Waalwijk volledig vernietigd.