Verdachte pakketje blijkt explosief

Verdachte pakketje blijkt explosief

Geplaatst op 18 december 2023, om 13:55 uur

AMSTERDAM – De politie, brandweer én ambulance zijn massaal uitgerukt naar een incident aan de Basisweg in Westpoort. Volgens een woordvoerder van de politie is er een verdacht pakketje aangetroffen voor een bedrijfspand. Een tipgever van AT5 die in de buurt werkt laat weten dat hij en zijn collega’s niet naar buiten mogen van de politie. Het pand waar het pakket is gevonden is ontruimd.

Iemand van de EOD is met een bompak aanwezig en doet onderzoek voor het bedrijfspand. Of het verdachte pakket daadwerkelijk een explosief bevat is nog niet duidelijk. Een groot gedeelte van de Basisweg is afgezet, ook het gedeelte waar 70 kilometer per uur mag worden gereden. Het verkeer wordt door de politie omgeleid.

Grip 1
De politie was al eerder in de ochtend aanwezig bij het pand voor onderzoek. Rond 09.20 uur werd de Teamleider Explosievenverkenning (TEV) opgeroepen, ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en Forensische Opsporing waren al aanwezig.

Ongeveer twee uur later werd er opgeschaald naar het zogenoemde Grip 1. Dat betekent dat er tijdens het incident coördinatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten nodig is.

Rond twaalf uur is er iets door een man van de EOD weggehaald waarna later medewerkers van de Forensische Opsporing foto’s maakten.

Foto’s: Michel van Bergen