Brand in kelderbox flat: nachtelijke ontruiming

Brand in kelderbox flat: nachtelijke ontruiming

Geplaatst op 18 december 2023, om 07:52 uur

DOORWERTH – In een flat aan de Rolandseck in Doorwerth heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. Een gedeelte van het gebouw was daarom ontruimd.

Rond 3.30 uur werd de brandweer gealarmeerd omdat er een brandgeur was waargenomen. Kort daarna was het duidelijk dat er een brand was in een kelderbox van de flat. De brandweer schaalde groot op vanwege de rook en ontruiming.

De brand zelf was snel geblust, maar de rook in het gebouw werd een uitdaging. Na goed ventileren konden de bewoners ruim een uur later terug hun woningen in. Enkele moesten echter nog langer wachten, omdat daar de rook in de woning wat getrokken. De burgermeester kwam ter plaatse om de mensen te ondertussen, wat zeer gewaardeerd werd door de gedupeerden.

De brand in de kelderbox is volgens de brandweer hoogstwaarschijnlijk ontstaan in de accu van de elektrische fiets.

Foto’s Roland Heitink