Zwaargewonde na steekpartij, ambulancepersoneel aangevallen

Zwaargewonde na steekpartij, ambulancepersoneel aangevallen

Geplaatst op 17 december 2023, om 09:38 uur

ROTTERDAM – Bij een steekpartij op de Hanrathstraat in Rotterdam is zondagmorgen rond 06.30 uur een persoon zwaargewond geraakt. Een verdachte is aangehouden. Ambulancepersoneel zou zich hebben moeten terugtrekken omdat ze werden belaagd.

Ruzie in woning
Agenten werden gealarmeerd voor een ruzie in een woning aan de Hanrathstraat. Ter plaatse kwamen ze op de kruising met de Duikerstraat twee vechtersbazen tegen. Een van hen was zwaargewond geraakt doordat hij gestoken was met een kapotte bierfles. Hij had onder andere zwaar aangezichtsletsel opgelopen.

Ambulancepersoneel belaagd
Terwijl ambulancepersoneel zich over het slachtoffer wilde buigen ontstond er een zeer dreigende situatie richting hen. Het slachtoffer gedroeg zich agressief. Het is nog onduidelijk wat er precies heeft afgespeeld, maar de ambulance zat compleet onder het bloed aan de buitenkant. Ook een auto in de straat was onder het bloed gesmeerd. Agenten hebben uiteindelijk het slachtoffer naar de grond gewerkt.

Ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van de collega’s van het Mobiel Medisch Team. Zij hebben het slachtoffer een roesje gegeven zodat hij behandeld kon worden. Kort daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Ondertussen was de andere vechtersbaas aangehouden, ook hij flink wat bloed aan zijn handen.

Plaats delict
De steekpartij blijkt begonnen te zijn in een woning aan de Hanrathstraat. Deze woning zou worden verhuurd aan verschillende mensen. In de woning zit bloed op de muren. Hoeveel mensen er aanwezig waren is niet bekend. De politie heeft op twee plaatsen een plaats delict gemaakt voor het veiligstellen van sporen.

Foto’s: Nieuws op Beeld