Stroomstootwapen gebruikt bij aanhouding tegenstribbelende automobilist

Stroomstootwapen gebruikt bij aanhouding tegenstribbelende automobilist

Geplaatst op 17 december 2023, om 16:41 uur

TILBURG – Op zaterdagavond heeft de politie een stroomstootwapen moeten gebruiken om een automobilist uit Tilburg aan te houden. De man had aanvankelijk geweigerd om zijn autosleutels in te leveren en verzette zich toen een agent hem wilde aanhouden.

De 33-jarige Tilburger reed met hoge snelheid over de Midden Brabantweg. Een agent volgde de automobilist en gaf hem een stopteken, samen met het verzoek de agent te volgen. Bij een tankstation in Sprang-Capelle controleerde de politieagent de persoonlijke gegevens van de Tilburger en ontdekte dat er nog een onbetaalde boete van 183 euro openstond.

De man gaf aan de boete niet te kunnen betalen. Daarom wilde de agent de autosleutels van de Tilburger innemen, omdat hij zijn auto niet mocht gebruiken zolang de boete niet was voldaan. De man weigerde echter om de autosleutels af te geven, zelfs nadat de agent had aangegeven dat hij anders zou worden aangehouden.

De man bleef zich verzetten en weigerde uit zijn auto te komen. Collega’s van de politie werden opgeroepen en uiteindelijk moest een stroomstootwapen worden gebruikt om de weerbarstige man onder controle te krijgen.