Drie verdachten vluchten uit drugslab, politie breekt pand open

Drie verdachten vluchten uit drugslab, politie breekt pand open

Geplaatst op 17 december 2023, om 22:30 uur

ROTTERDAM – De politie heeft op zondagavond rond 19.00 uur een drugslab aangetroffen in een pand aan de Vignolastraat. Kort na de melding zouden drie mannen uit het pand zijn gevlucht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

De politie kwam het lab op het spoor na een melding van omwonenden over geuroverlast. Naast de politie kwam ook de brandweer ter plaatse in verband met de aanwezigheid van mogelijk gevaarlijke stoffen. De brandweer heeft de bewuste woning uiteindelijk opengebroken en samen met politieagenten betreden. In de woning was niemand aanwezig. Vlak nadat de melding gedaan werd, zouden er drie mannen (één op blote voeten) zijn gevlucht. In de woning werd een drugslab aangetroffen.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Agenten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) komen ter plaatse om het lab veilig te ontmantelen. Ook de forensische opsporing (FO) is aanwezig om sporenonderzoek uit te voeren. Omwonenden van de woning hebben hun huis vooralsnog niet hoeven te verlaten.