Tiener (17) aangehouden voor gewapende overval op tabakswinkel

Tiener (17) aangehouden voor gewapende overval op tabakswinkel

Geplaatst op 16 december 2023, om 12:20 uur

AMSTERDAM – In de vroege avond van vrijdag 15 december krijgt een medewerkster van een tabakswinkel aan de Sperwerlaan de schrik van haar leven als twee gewapende mannen haar zaak binnen komen lopen.

Eenmaal binnen worden de medewerkster en enkele aanwezige klanten direct met een vuurwapen bedreigd. Onder bedreiging van het vuurwapen moet de vrouw toezien hoe één van de overvallers een greep uit de kassa doet. Zodra de buit binnen is, rent het tweetal de winkel uit en vlucht in de richting van de Adelaarsweg.

Perron
Kort na de overval zien agenten op de Adelaarsweg een man lopen. Omdat hij voldoet aan het signalement van één van de overvallers en meteen in versnelde pas wegloopt bij het zien van de agenten wordt hij na een korte achtervolging aangehouden op een perron van het metrostation Noorderpark. De man, een 17-jarige Amsterdammer, is ingesloten voor nader onderzoek.