Bewoners draaien gaskraan dicht en dan gaat het mis: veranda in vlammen op

Bewoners draaien gaskraan dicht en dan gaat het mis: veranda in vlammen op

Geplaatst op 16 december 2023, om 11:40 uur

DIDAM – In de vroege uren van zaterdagochtend vond er een ernstig incident plaats in een tuin in het Gelderse Didam, waarbij een nieuwe \veranda volledig afbrandde. Een persoon liep daarbij verwondingen op.

Het gebeurde rond 4.00 uur, toen de bewoners van het huis aan de Beuk de gasvoorziening van hun terrasverwarmer uitschakelden. Dit leidde tot een plotselinge steekvlam, waardoor de veranda bijna onmiddellijk in brand vloog.

Ondanks pogingen om de onder de overkapping aanwezige spullen te redden, bleek dit tevergeefs. Ook de snel ter plaatse gekomen brandweer kon niet verhinderen dat de slechts twee maanden oude veranda volledig uitbrandde. Eén van de aanwezigen liep brandwonden op, die ter plaatse door ambulancepersoneel werden behandeld.