Grote partij illegaal vuurwerk in appartement, bewoner aangehouden

Grote partij illegaal vuurwerk in appartement, bewoner aangehouden

Geplaatst op 15 december 2023, om 11:04 uur

BREDA – De politie heeft onlangs in een appartement in de wijk Heuvelkwartier een grote partij zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De bewoner, een 26-jarige man, werd aangehouden. De politie kwam de verdachte op het spoor via een account op Telegram (VuurwerkBreda) waarop professioneel vuurwerk werd aangeboden.

In het appartement van de verdachte werd op woensdag 7 december jl. 248 stuks Cobra6, 36 stuks Buldog en 94 stuks Shell in beslag genomen. De bewoner van het pand werd als verdachte aangehouden. Hij wilde niet vertellen waar de partij vandaan komt.

Dergelijk zwaar vuurwerk is erg gevaarlijk om thuis op te slaan. Tegen de 26-jarige Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt.