Arnhemmer (24) aangehouden voor verspreiden persoonsgegevens agent

Arnhemmer (24) aangehouden voor verspreiden persoonsgegevens agent

Geplaatst op 15 december 2023, om 15:22 uur

NOORD-NEDERLAND – De politie heeft donderdag een persoon aangehouden die verdacht wordt van het online verspreiden van persoonsgegevens van een agent. Het gaat om een 24-jarige man uit Arnhem.

De politie ontdekte dat er op diverse sociale media pagina’s een naam en foto en andere persoonlijke gegevens genoemd werd van een hoofdagent uit Noord-Nederland. Het delen van dit soort gegevens heeft een enorme inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de agent. Niet alleen heeft het zogeheten ‘doxing’ invloed op het gevoel van veiligheid, het heeft ook veel impact op familieleden en de directe omgeving van slachtoffers.

Onderzoek
De politie startte een onderzoek en de agent deed aangifte. Er werd zowel digitaal als tactisch onderzoek verricht, wat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de 24-jarige man. De man is verhoord over zijn betrokkenheid bij het online verspreiden van de gegevens en wordt op dit moment verdacht van belediging en smaad. Na het verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek.