Twee verdachten aangehouden na ontdekking drugslab

Twee verdachten aangehouden na ontdekking drugslab

Geplaatst op 14 december 2023, om 18:55 uur

MAARSSEN – Op 27 juli ontdekte de recherche een drugslab in een pand in Maarssen. Twee mannen werden aangehouden en diverse verboden spullen werden in beslag genomen. Ook werd een tas aangetroffen met daarin politie-uniformen. De politie kwam uit bij het pand aan de Gageldijk door anonieme meldingen.

Het Landelijk Faciliteit Ontmanteling (LFO) heeft samen met Forensische Opsporing (FO) onderzoek gedaan in het lab. Daaruit kwamen de nodige DNA-sporen, waar de recherche verder onderzoek naar kon doen. Na onderzoek wist de politie op 5 december een 35-jarige man uit Uithoorn aan te houden.

Dinsdag 5 december
De Ondersteuningsgroep (OG) hield de 35-jarige thuis in zijn woning aan. Na de aanhouding werd direct de woning doorzocht. Hier werden diverse spullen in beslag genomen, waaronder een tas met politie-uniformen, illegaal vuurwerk, gegevensdragers, verboden wapens, verdovende middelen en stoffen voor productie van harddrugs. Na onderzoek konden ook drie andere locaties worden achterhaald.

Doorstap
Op één van de locaties werden twee loodsen aangetroffen. Agenten troffen tijdens de instap in Uithoorn meer dan duizend liter chemicaliën aan, die gebruikt worden voor de productie van harddrugs. De tweede verdachte stond gesignaleerd om aangehouden te kunnen worden.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten
De 29-jarige Rotterdammer werd door de politie aangehouden op vrijdag 8 december. Bij de aanhouding werden telefoons in beslag genomen. De telefoons worden onderzocht. De recherche gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhouding niet uit.