Ontruiming stadhuis vanwege verdacht pakketje

Ontruiming stadhuis vanwege verdacht pakketje

Geplaatst op 14 december 2023, om 09:20 uur

ARNHEM – Op donderdagochtend is het Arnhemse stadhuis ontruimd vanwege de ontdekking van een verdacht pakketje bij de hoofdingang. Hierbij werd ook een ruit vernield door een steen. Na politieonderzoek bleek al snel dat er geen ernstige dreiging was. Het pakketje en de steen werden om 7.00 uur ontdekt, het tijdstip waarop de deuren van het stadhuis aan de Koningstraat in het centrum van Arnhem normaal gesproken open gaan. In eerste instantie mochten schoonmakers en enkele ambtenaren doorgaan met hun werk.

Rond 7.10 uur werd echter besloten dat iedereen het gebouw moest verlaten, volgens een woordvoerder van de gemeente. Zowel het gemeentehuis als het Duivelshuis werden door de politie afgezet met linten. Ambtenaren die wilden werken, werden verzocht buiten te wachten tot er meer duidelijkheid was over de inhoud van het pakketje.

De beveiligingsdienst van het stadhuis wilde geen enkel risico nemen, gezien de verhoogde dreiging van een mogelijke terroristische aanslag. Op dinsdag was het dreigingsniveau door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid verhoogd van niveau 3 naar niveau 4, het op een na hoogste niveau. Uit verder politieonderzoek bleek dat de aangetroffen steen waarschijnlijk afkomstig was uit de kartonnen doos. Omstreeks 8.00 uur werd het stadhuis weer vrijgegeven en kon iedereen weer aan het werk.