Vuurwerk ontploft in hand van tiener, jongen (16) aangehouden

Vuurwerk ontploft in hand van tiener, jongen (16) aangehouden

Geplaatst op 13 december 2023, om 13:42 uur

AMSTERDAM – De politie heeft woensdagochtend 13 december 2023 een 16-jarige Amsterdammer in zijn woning aangehouden op verdenking van het bezit en de illegale verkoop van Cobra’s. De jongen kwam in beeld tijdens een onderzoek van de politie. In zijn woning is verder geen vuurwerk aangetroffen.

Het onderzoek start als de hulpdiensten op 23 november een melding krijgen van een 14-jarige jongen die traumatisch letsel aan zijn linkerhand heeft opgelopen in het Rembrandtpark door een ontplofte Cobra6. Een vriendje van het slachtoffer blijkt drie dagen eerder drie Cobra’s te hebben gekocht van een jongen op een grijze fiets in de omgeving van het Mercatorplein. Tijdens het afsteken gaat het vreselijk mis: de Cobra wordt afgestoken, maar ontploft in eerste instantie niet. Als het slachtoffer de Cobra oppakt, ontploft deze in diens hand.

Hij wordt met spoed naar een ziekenhuis overgebracht, maar houdt als gevolg van het incident ernstig en blijvend letsel aan zijn hand over. Onderzoek leidt rechercheurs uiteindelijk naar de 16-jarige verdachte.