Politie zoekt verdachte(n) en getuigen van dodelijk schietincident in Arnhem

Politie zoekt verdachte(n) en getuigen van dodelijk schietincident in Arnhem

Geplaatst op 12 december 2023, om 20:14 uur

ARNHEM  – Naar aanleiding van een dodelijk schietincident in de nacht van zondag op maandag is de recherche op zoek naar verdachten en getuigen. Omstreeks 00.20 uur kregen agenten melding van een mogelijke schietpartij op de kruising van de Amerstraat en de Scheldestraat. Hierbij is een 31-jarige man uit Velp om het leven gekomen. Er zijn op dit moment nog geen verdachten aangehouden.

Bij aankomst op de plaats van het incident troffen agenten het levenloze slachtoffer aan met een schotwond. Er zou mogelijk een grijze auto zijn gezien in de betreffende straat, maar verder onderzoek is nodig om de identiteit van de auto en de bestuurder te achterhalen.

Een uitgebreid onderzoek is direct gestart om de gebeurtenissen te reconstrueren. De rechercheurs zijn nog steeds op zoek naar verdachten die betrokken waren bij de schietpartij en willen graag in contact komen met eventuele getuigen. Het onderzoek is momenteel in volle gang, met buurtonderzoek, getuigenverklaringen en het verzamelen van camerabeelden. Er wordt rekening gehouden met verschillende mogelijke scenario’s, en het onderzoek zal de exacte toedracht van het incident moeten onthullen.

Om meer duidelijkheid te verkrijgen over wat er precies is gebeurd op de kruising van de Amerstraat en de Scheldestraat, zoekt het onderzoeksteam antwoorden op de volgende vragen:

– Kent u het slachtoffer of heeft u contact met hem gehad in de uren voorafgaand aan het incident? Als dit het geval is en u heeft nog niet met het onderzoeksteam gesproken, wordt u verzocht contact op te nemen, aangezien uw informatie van essentieel belang kan zijn.

– Heeft u informatie over een mogelijk grijs voertuig in de betreffende straat op de dag van het schietincident, of heeft u dit voertuig zien rijden op zondag 10 december?

– Heeft u iets opvallends gezien of gehoord tussen 20.00 en 02.00 uur op de kruising van de Amerstraat en de Scheldestraat op zondagavond en maandagochtend?

– Heeft u verdachte voertuigen of personen gezien in de straat of de omgeving in de aanloop naar dit incident?

– Als u in de buurt woont of aan de Amerstraat, Scheldestraat of Maaslaan woont en u beschikt over (dashcam)beelden, wordt u verzocht contact op te nemen. Als u iemand kent die mogelijk langs deze straten reed, kunt u dit ook doorgeven. Camerabeelden kunnen worden geüpload via het bijgevoegde formulier.

– Als u geruchten heeft gehoord over het schietincident of de gebeurtenissen ervoor, wordt u aangemoedigd om contact op te nemen. Het onderzoeksteam staat klaar om met u te spreken.

Telefonisch kunt u informatie doorgeven via 0900 – 8844, onder vermelding van zaaknummer 2023569281.

Als u liever anoniem informatie wilt delen, kan dit via 0800 – 7000 of via Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt dat niet wordt beheerd door de politie. U hoeft geen persoonlijke gegevens achter te laten, en uw informatie wordt alleen doorgegeven als deze niet tot u te herleiden is.