Auto botst tegen shovel en boom, twee gewonden

Auto botst tegen shovel en boom, twee gewonden

Geplaatst op 12 december 2023, om 21:53 uur

VOORTHUIZEN – Op de Rijksweg in Voorthuizen zijn dinsdagavond rond 20:10 uur een auto en een shovel in botsing gekomen.

Twee jongens in een BMW reden achterop een kleine shovel die op de weg reed en botsten vervolgens frontaal op een boom. Volgens agenten raakten beiden niet ernstig gewond. De bestuurder van de auto zag vermoedelijk de shovel op de rijbaan die met verkeerde verlichting reed te laat en botste tegen het achterwiel. De Rijksweg in Voorthuizen is volledig afgesloten vanwege het ongeval. Omdat het voertuig mogelijk in brand stond, kwam de brandweer ter plaatse. Brandweerlieden hoefden de auto niet te blussen maar hebben het voertuig wel veiliggesteld. Eén vrouw in een andere auto kon zowel de auto als de rondvliegende brokstukken net ontwijken. Beide voorwielen braken af en kwamen tientallen meters verderop tot stilstand. De ravage is enorm.

Agenten sloten de Rijksweg volledig af voor verkeer. Een bestuurder negeerde de afzetting en kreeg uiteindelijk een bekeuring. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Foto’s: Persbureau Heitink