Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

Geplaatst op 10 december 2023, om 17:26 uur

ZUIDHORN – Vanochtend heeft zich in Zuidhorn, Groningen, een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij een man om het leven is gekomen na een aanrijding met een trein. Het incident vond plaats bij de spoorwegovergang aan De Gast, in de nabijheid van het station.

De politie heeft bevestigd dat het ongeluk met de voetganger plaatsvond op een beveiligde spoorwegovergang, en tijdens het incident waren de slagbomen naar beneden. De autoriteiten gaan momenteel uit van een ongeval, maar de exacte toedracht wordt nog onderzocht.

Vanwege dit incident is het treinverkeer tussen Groningen en Buitenpost enige tijd verstoord geweest, en werden er vervangende bussen ingezet.