100 per uur te hard, dronken en geen rijbewijs: man maakt het wel héél bont

100 per uur te hard, dronken en geen rijbewijs: man maakt het wel héél bont

Geplaatst op 10 december 2023, om 20:10 uur

OSS – Een 29-jarige automobilist uit Oss en zijn 27-jarige bijrijder waren zondagochtend betrokken bij een ernstig incident in Breda. Op de Nieuwe Bredase Baan werd de bestuurder tijdens een controle betrapt op extreem hard rijden, bijna honderd kilometer per uur boven de toegestane snelheid. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol te zijn en hij had geen geldig rijbewijs. Zijn bijrijder, ook afkomstig uit Oss, had ook gedronken.

In eerste instantie gaf de bijrijder aan dat hij achter zou blijven om zijn beschonken vriend op te laten halen. Echter, later besloot hij toch met de auto naar het politiebureau in Oosterhout te komen om zijn vriend op te halen. Hoewel de bijrijder wel een rijbewijs had, werd dit meteen ingenomen vanwege zijn alcoholgebruik.

In het belang van de verkeersveiligheid moet de bijrijder zich ook melden bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) om te beoordelen of hij geschikt en bekwaam genoeg is om deel te nemen aan het verkeer.

Het incident vond plaats rond vier uur ’s ochtends tijdens een snelheidscontrole op de Nieuwe Bredasebaan in Breda, waar de toegestane snelheid 50 km/u is. De bestuurder uit Oss reed echter met een snelheid van 152 kilometer per uur, na aftrek van de wettelijke correctie bleef er een snelheidsoverschrijding van 97 kilometer per uur over.

Uiteindelijk werd de bestuurder aan de kant gezet op een parkeerplaats langs de A59 bij Den Hout, waar bleek dat hij geen rijbewijs had en niet door de alcoholtest kwam. De bestuurder werd daarom meegenomen naar het politiebureau in Oosterhout, waar bleek dat hij bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had om nog te mogen rijden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.