Man veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval door telefoongebruik

Man veroordeeld voor dodelijk verkeersongeval door telefoongebruik

Geplaatst op 8 december 2023, om 22:00 uur

LEEUWARDEN – Een man is door de rechtbank veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een ernstig verkeersongeval op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand op 12 juni 2022, waarbij een echtpaar om het leven kwam.

De man heeft een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd gekregen, evenals een rijontzegging en een taakstraf van 60 uren. Tijdens het ongeval was de verdachte voortdurend afgeleid door zijn telefoongebruik. Hierdoor heeft hij waarschuwingsborden gemist en is hij met ongeveer 100 kilometer per uur op een stilstaande/langzaam rijdende file ingereden, wat resulteerde in een botsing met zijn voorliggers. Dit heeft geleid tot het overlijden van een echtpaar, verwondingen bij een ander echtpaar en aanzienlijke materiële schade.

De rechtbank acht dit gedrag van de verdachte zeer onverantwoordelijk en houdt hem hiervoor verantwoordelijk. Vanwege de ernst van het feit en de omstandigheden kan geen andere straf dan een gevangenisstraf worden opgelegd. Tijdens de zitting hebben de nabestaanden van de slachtoffers hun diepgaande leed benadrukt.