Grote drugsvangst: bijna 100 kilo ketamine en henneptoppen ontdekt

Grote drugsvangst: bijna 100 kilo ketamine en henneptoppen ontdekt

Geplaatst op 8 december 2023, om 16:49 uur

HEERHUGOWAARD – Na een eerdere ontdekking van een drugslab aan de Einsteinstraat in Heerhugowaard, dankzij onderzoek door de eenheid Noord-Nederland, heeft zich donderdag opnieuw een incident voorgedaan in dezelfde straat.

Het gebied bleef onder de aandacht van zowel de gemeente als collega’s van het basisteam Heerhugowaard. Tijdens een gezamenlijke controle door de gemeente, politie en omgevingsdienst werd in een bedrijfspand bijna 100 kilo ketamine en henneptoppen aangetroffen. De straatwaarde van de ketamine wordt geschat op meer dan 2 miljoen euro. Er is één persoon gearresteerd. Er wordt momenteel onderzocht of er een verband bestaat tussen beide zaken.

Burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard verklaarde: “Het is duidelijk dat we de aanpak van ondermijning en criminele activiteiten serieus nemen. Deze bedrijfsbezoeken worden eveneens uitgevoerd op basis van ontvangen signalen. We onderhouden goede contacten met veel ondernemers en zij staan achter deze aanpak. Het is uiteindelijk in het belang van ons allemaal om ondermijning in de kiem te smoren.”