Zeer grote brand in kerkgebouw in woonwijk, 36-jarige man aangehouden

Zeer grote brand in kerkgebouw in woonwijk, 36-jarige man aangehouden

Geplaatst op 7 december 2023, om 07:56 uur

ROTTERDAM – Woensdagavond heeft een hevige brand de Bethelkerk in Rotterdam-Overschie grotendeels verwoest. Het gebouw is ernstig beschadigd, waarbij alleen enkele delen van de buitenmuren nog overeind staan. De Oranjestraat, waar de kerk zich bevindt, ligt bezaaid met brokstukken.

Op donderdag is een 36-jarige man uit Best aangehouden in verband met de brand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en verdenkt de man van betrokkenheid. De brand ontstond rond 22:45 uur en verspreidde zich snel. Als gevolg van de hevige vlammen stortten het dak en een groot deel van de voorgevel in.

De brand veroorzaakte aanzienlijke rookontwikkeling, wat leidde tot het opschalen naar Grip 1 vanwege de ernst en omvang van de brand. Verschillende brandweervoertuigen werden ingezet om het vuur te bestrijden, en het droneteam van de brandweer assisteerde bij het in kaart brengen van de situatie vanuit de lucht.

In de nacht van woensdag op donderdag, rond 02:00 uur, kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend.

Foto’s: JB Media